Uncategorized

Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere

ADRESAREA

Uniunii Conducătorilor Auto din Republica Moldova, Membru al Asociației Europene a Școlilor Auto, cu prilejul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere

‼️ Pe traseele Republicii Moldova 🇲🇩 se păstrează o situație alarmantă privind securitatea rutieră, care prezintă un pericol major pentru cetățenii noștri ‼️ Anual, în țară , de pe urma accidentelor rutiere, își pierd viața aproape 3️⃣0️⃣0️⃣ de persoane, iar altele 2️⃣8️⃣0️⃣0️⃣ rămân traumatizate. În secolul trecut, pe drumurile țării și-au pierdut viața 8️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ de persoane, dintre care 6️⃣7️⃣5️⃣ copii. Din vina conducătorilor auto, se produc peste 8️⃣0️⃣% din numărul total al accidentelor și acest factor determină situația privind securitatea rutieră.
‼️ Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere ‼️ este marcată în cea de-a treia duminică a lunii noiembrie a fiecărui an, pentru a comemora milioanele de oameni, care și-au pierdut viața de pe urma accidentelor rutiere, a susține moral familiile și prietenii acestora și a atrage atenția guvernelor și populației la această problemă socială destul de gravă. În lăcașele de cult, se organizează slujbe de pomenire, se aprind lumânări, reprezentanții societății civile lansează spre cer baloane, lampioane, pentu a aminti despre faptul, cât e de firavă și scumpă este viața omului. În localități au loc diverse activități, adunări, convoaie de automobile, diferite prezentări, flashmob-uri, participanții cărora cheamă populația să fie responsabilă față de respectarea normelor securității rutiere.
Asigurarea securității rutiere presupune și o largă implicare în această cauză a societății întregi, a fiecărui cetățean, în scopul realizării programelor, multiplelor proiecte, care au o tangență clară cu realizarea statului de drept și a dezvoltării în general a societății. Numai împreună, cu participarea largă a întregii comunități, vom putea proteja cetățenii țării de la greșelile pe care le comit în desfășurarea traficului rutier, salvând miile de vieți omenești.
🛡 Siguranța rutieră – calea spre păstrarea vieților omenești!❤️💛💚