Uncategorized

ATENȚIE! TRECEREA LA NIVEL CU O CALE FERATĂ!

🚉 Trecerea la nivel cu o cale ferată este unul din cele mai periculoase locuri, cu care se confruntă un conducător auto. Orice accident în acest loc duce la consecințe grave, care pot fi evitate numai în cazul respectării cu strictețe a regulilor de circulație rutieră.
🚦 Reamintim tuturor conducătorilor auto normele, respectarea cărora poate asigura trecerea în siguranță a căii ferate:
‼️ Pregătindu-vă de trecerea peste calea ferată, alegeți un regim corect de deplasare, asigurând funcționarea stabilă a motorului și transmisiei.
‼️ Nu luați decizia despre traversarea căii ferate, în timpul când se apropie trenul. La distanță este imposibil de apreciat măcar aproximativ viteza trenului. Eroarea în estimarea situației este inacceptabilă.
‼️ Trenul nu poate fi oprit brusc, chiar și luând măsuri pentru frânarea urgentă. Mecanicul de locomotivă poate opri trenul doar după 800-1000 metri de la începutul frânării.
‼️ La apropierea de trecerea la nivel cu calea ferată cât și în timpul deplasării, conducătorul auto își va concentra atenția la trafic, evitând careva acțiuni, care i-ar putea sustrage atenția de la conducerea vehiculului.
‼️ Trecerea la nivel cu calea ferată se va efectua numai într-un singur rând.
‼️ Păstrați distanța, deoarece este 🛑 interzisă oprirea la nivelul trecereii de cale ferată mai aproape de 10 metri de la prima șină.
‼️ În cazul în care trecerea la nivel cu calea ferată nu este amenajată cu bariere și semafoare, puteți să continuați deplasarea numai după ce v-ați asigurat că de trecere, din ambele sensuri nu se apropie trenul sau alt vehicul feroviar.
‼️ Unele treceri de cale ferată în afară de barieră mai sunt dotate și cu instalații speciale pentru nepermiterea intrării neautorizate a veculelor. Încercarea de a le depăși pentru conducătorii auto indisciplinați poate să se finiseze cu consecințe grave ‼️
În conformitate cu 🚦 Regulamentul circulației rutiere, 🛑 se interzice conducătorilor auto trecerea la nivel de cale ferată:
🛑 în timp când bariera se află în poziția coborâtă sau în curs de coborâre,
🛑 la semnalele de interzicere ale semaforului,
🛑 în caz, dacă după trecerea la nivel de cale ferată s-a format ambuteiaj, care va impune conducătorului auto să se oprească în intersecție,
🛑 în cazul în care de intersecție se apropie trenul,
🛑 se interzice de a vira alte vehicule, care stau în sensul opus înaintea trecerii de cale ferată,
🛑 se interzice să ridice voluntar bariera sau să ocolească bariera coborâtă, precum și să ocolească vehiculele oprite în fața trecerii, ieșind pe contrasens.